Ofte stilte spørsmål om Campwerk

Dette er en samling vanlige spørsmål om produktene til Campwerk. Vi prøver alltid å svare på alle spørsmålene på en lett forståelig måte og basert på vår erfaring på en ukomplisert måte. Forstå at til tross for nøye undersøkt informasjon, kan feil alltid komme inn.

Telthenger

Ja, selvfølgelig. Lukk alle dører og vinduer og brett tilhengerteltet. Du kan la teltet stå vått i noen dager … men senest den 3. dagen bør du sette det opp et sted å lufte.

Dette er riktig og tjener til å sikre at teltgulvet ikke plutselig henger i luften på en ujevn overflate, f.eks. en eng.

Ja, kjøkkenet er hengt i bakhengeren til hengeren med en spesiell brakett. Hvis du noen gang trenger å transportere noe lenger, kan du løsne kjøkkenet med noen få enkle trinn.

Forresten skjærer kjøkkenet også en fin figur utenfor ferien, i hagen eller på terrassen ved siden av grillen som hagekjøkken.

Det er viktig for oss at kundene våre kan sove så godt som mulig. Derfor tilbyr vi det største soveområdet i campingbransjen. Vi kan opprette ekstra soveplasser for barn eller gjester med sammenleggbare senger eller luftmadrasser. Dette gir kunden muligheten til å innrede boarealet individuelt. Er f.eks. barn i alderdommen til sin egen hule eller til og med på farten, kan plassen brukes fantastisk til bord og stoler. Hvis du har en annen fast seng, vil dette på et tidspunkt være bortkastet plass og vanligvis bare brukes som et lagringsområde.

Og husk alltid: det som var nok for oss den gang, kan heller ikke være dårlig for gjester og barn.

For disse tilfellene har vi tatt med et lite reparasjonssett med hvert telt. I dette settet finner du et stykke av hvert stoff som brukes. Med dette stoffet og litt konvensjonelt teltlim kan du raskt reparere de fleste mindre skader.

Campwerk produserer sine produkter 30 minutter fra den nederlandske grensen, som er et veldig viktig marked for oss. Dette betyr at vår største oppmerksomhet rettes mot vindstabiliteten til produktene våre. Takket være forsterket med rip-stop (rivsikre sømmer i stoffet) og med 450 g/m² veldig tungt stoff, har vi et av de mest tårefast materialene på markedet. I stedet for å bruke lett aluminium, som kan bøye seg selv i mindre vind, foretrekker vi i tillegg å bruke de gode gamle stålstengene, som gir best stabilitet selv i større stormer. Med en mulig nyttelast på 900 kg, bør dette ikke forårsake vektproblemer.

Mange av kundene våre setter pris på den enorme plassen familietelttilhengeren tilbyr. Hvis du bare står et sted i kort tid, kan du bare sette opp bord og stoler i det store hovedteltet og ikke gjøre uten å sette opp forteltet. Hvis du er på ett sted lenger (mer enn 3 dager), kan du nyte den enorme romfølelsen i markisen. Imidlertid er du et par, turelskere og vil gjerne være et annet sted hver dag? Da anbefaler vi at du bytter til økonomivarianten, for som par har du valget, ikke som en familie på 5.

Ikke få panikk … Vi har hatt veldig gode erfaringer med vanlig muggfjerner. Du finner dette i campingbutikken eller i tilbehørshoppen vår.

Det er flere grunner til dette.

Telttilhengene våre er designet for maksimal stormmotstand. Derfor bruker vi bare de mest stabile materialene som rustfritt stål, stål og en veldig tung og tårefast klut. På grunn av denne massive konstruksjonen har teltet en veldig høy vekt på 180-230 kg.

For å løfte disse vektene, som et lokk, kreves det veldig sterke gasstrykkfjærer med rundt 2500 Newton meter. Folk kan bli skutt til månen med den. Det er imidlertid klart at i tilfelle en defekt i en slik gasstrykkfjær, kan trykket være farlig.

Vi kommer til neste problem: For at disse gasstrykkfjærene skal ha nok innflytelse til å heve teltplattformen, må de monteres i en vinkel på opptil 25 cm på innsiden av tilhengeren. Teknisk gjennomførbart, men hva skjer med lasten? På baksiden av bakluken vil det alltid være en gasstrykkfjær i veien når du laster og verre: lasten, som for det meste består av tunge bokser, smeller stadig mot disse gasstrykkfjærene mens du kjører. Dette bringer oss tilbake til punkt 1, lang levetid og sikkerhet.

Vi kommer til det siste punktet: Opptak. Som en ansvarlig produsent har CAMPWERK fått festingen av teltene sertifisert med tilhengeren TÜV. Godkjenning for feste med bevegelige deler er foreløpig ikke mulig og derfor ikke tillatt.

Å gud, hvordan kan jeg leve uten lokk ???

Ganske enkelt La oss ta en titt på lading / utladningsadferd på en normal ferie. Før reisen laster vi den lukkede teltvognen med kasser bakfra og skyver dem fremover. Så snart vi har kommet til feriemålet, setter vi først opp hovedteltet, og deretter kan vi bruke den nederste klaffen under sengen for å losse. Vi kan også bruke denne bunnklaffen før vi går hjem ved å pakke teltet sist. Først når du kommer hjem, må du i verste fall krype inn i traileren for å komme til frontkassene. Men også her er det et tips: Få en “loftkrok” på jernvarebutikken. Med dette kan du bare stikke inn i boksenes innfelte grep og trekke dem mot deg.

Normalt ruller smusset seg rikelig av ved kontakt med vann. Hvis det ikke er nok, anbefaler vi teltrenseren vår, som du finner i butikken vår.

Vanligvis ikke, på grunn av den spesielle trykkimpregnering, er ikke impregnering nødvendig. Unntaket er hvis du blir utsatt for spesielle miljøpåvirkninger eller arbeider med kjemikalier som rengjøringsmidler. Du bør omarbeide disse områdene med en impregnering spray etter rengjøring.

Viktig, ikke bruk hårspray, deodorant spray eller lignende spray i teltet. Impregnering kan påvirkes av kjemikaliene som frigjøres.

Anheng

Våre tilhengere er bygget og godkjent i henhold til EUs retningslinjer. Teknisk betyr dette at du er godkjent opptil 130 km / t. Dessverre har imidlertid de enkelte EU-landene sine egne maksimale fartsgrenser for tilhengere. Dette betyr at du i Tyskland kan kjøre opp til maksimalt 100 km / t med passende vektforhold mellom bil og telt tilhenger. Mer informasjon om 100 km / h-godkjenningen finner du i konfiguratoren.

Takket være lav vekt, i tillegg til vanlige småbiler som VW Polo, kan mange småbiler som Smarts og til og med noen firhjulinger og ATVer til og med trikes trekke trailerne våre.

Bare ta en titt i kjøretøyregistreringen din i felt F.O1. Hvis det står 400 kg eller mer, er du egnet for Campwerk

Å holde og parkere telthengere er tillatt i offentlig trafikk der det ikke er uttrykkelig forbudt i henhold til veitrafikkloven eller deres skilt. Hvis parkeringsplasser er merket med skiltet “Parkeringsplass”, får telthengere parkere hvis dette ikke er forbudt av tilleggsskilt.

Campingutstyr kan brukes i kjøretøyet når du parkerer. Camping-lignende liv, som å sette ut en grill, regnes som ikke-trafikk og bør ikke finne sted når du parkerer og overnatter.

Telttilhengerne våre har en grunnleggende vekt på rundt 400 kg. Dette betyr at du kan laste nesten 900 kg. Med off-road-varianten har du til og med en nyttelast på over tonn takket være den høyere tillatte totalvekten. I praksis er den eneste måten å få telthengeren til sitt ytterste å laste den fullstendig med gullstenger … I dette tilfellet, kontakt oss! Teamet vårt hjelper deg gjerne med lasting

Den loddrette belastningen gjenspeiler vekten som trykkes på tilhengerkoblingen til bilen din.

For våre telthengere er denne verdien rundt 15 kg når den er tom. Dagens tilhengerfeste har normalt en tillatt loddrett belastning på 85 til 130 kg. Du kan påvirke loddrett belastning selv med lasten. For eksempel last B. en tyngre belastning foran enn bak, den vertikale belastningen øker. Hvis du laster mer bak enn foran, reduseres trekkbelastningen. Når det gjelder kjøreteknologi, er en høyere vertikal belastning å foretrekke enn den lavere vertikale belastningen, ettersom traileren går mer stabilt i dette tilfellet.

Du kan måle trekklasten med en liten trekklastskala *, et førsteklasses støttehjul med integrerte vekter * eller «tommelen opp» ved å prøve å løfte tilhengeren ved koblingen foran. Klarer du å løfte den med mye kraft, til og med noen få centimeter, er du enten under 85 kg eller du heter Schwarzenegger. (I dette tilfellet vil vi sette pris på en autograf!)

Du kan finne ut hvor høy den tillatte vertikale belastningen er i bilens manual eller noen ganger til og med direkte på tilhengerkoblingen.

* i butikken vår.campwerk.de

Ikke bekymre deg, det er gøy å kjøre med tilhenger! Våre tilhengere er så kompakte at du, takket være den lave høyden, kan fortsette å bruke bakspeilet og dermed se over tilhengeren bak. På grunn av den lille bredden trenger du ikke utvidede sidespeil, og siden tilhengeren er så kort, kjører den nesten alltid i samme kjørefelt som tauebilen. Takket være det spesiallagde chassiset, kjører trailerne våre veldig jevnt selv på raskere reiser.

Avhengig av hvordan kommunen din har gjort forretninger og den trenger mer eller mindre penger ;-), varierer den årlige avgiften derfor mellom 22-35 €, avhengig av kommunen.

Ansvarsforsikring er rundt € 20-30 i året.

Kostnadene for delvis eller helforsikring varierer mellom 40 – 100 €, avhengig av forsikringen.

Ja, traileren må sjekkes kort hvert annet år. Det er best å ha dette gjort med tauevognen.

Tilhengerne våre er perfekt for alle typer transport, for eksempel:

  • Hageavfall
  • Møbeltransport
  • Jernvarehandel
  • Brensel
  • Bevege seg

og mye mer…

Taktelt

Ja, selvfølgelig. Lukk alle dører og vinduer og brett tilhengerteltet. Du kan la teltet stå vått i noen dager … men senest den 3. dagen bør du sette det opp et sted å lufte.

Normalt ruller smusset seg rikelig av ved kontakt med vann. Hvis det ikke er nok, anbefaler vi teltrenseren vår, som du finner i butikken vår.

Ja, vi anbefaler at du fjerner holderen (som taket er festet til) med taketeltet for å demontere taket. Disse låses opp med enhåndsbevegelse, og takteltet holder dem perfekt i posisjon for neste montering. Tid som kreves under 5 minutter.

Takteltet kan monteres på nesten alle kjøretøy. Du trenger bare to tverrstiver / lastbærere. Takteltet festes så enkelt til tverrstagene / lastbærerne med de medfølgende U-boltene. Montering direkte på en takskinne anbefales ikke, da avstanden til taket er veldig liten og U-boltene kan forårsake riper. Så du trenger også tverrstiver / lastbærere for takskinner.

Vi vil gjerne tilby deg passende transportører til bilen når du kjøper. Bare skriv inn kjøretøydataene i takteltkonfiguratoren.

For de fleste biler er taklasten mellom 75-100 kg, men denne informasjonen gjelder lasten under kjøring! Når du står, kan vekten som virker på taket være betydelig høyere.

Du kan legge igjen sengetøyet i teltet hvis det ikke er dunsengetøy

Camping

Gratulerer! Den fikk deg, som alle bobiler de siste årene. De hadde en fantastisk solrik ferie, alt gikk fantastisk og så det: regn under demontering. Noen blir magisk tiltrukket av dette fenomenet, andre samler til og med dager før slutten av ferien av frykt, bare for å unngå en forutsagt dårlig værsky.

CAMPWERK anbefaler: hold deg kult!

Regn er ikke noe dårlig, og hvis du er klar over dette fra starten, er alt mye mer avslappet. Vi i CAMPWERK kan gi deg følgende råd:

– Legg alltid en tynn regnjakke med hette i bilen. Hvis det begynner å regne under demontering, er dette raskt tilgjengelig.
– Når du bretter opp teltet, må du lukke vinduene på forhånd slik at fuktigheten holder seg utenfor.
– Før du bretter den sammen, må du bare dekke madrassen og sengetøyet med det medfølgende brede nylonbeskyttelsesdekselet for å sikre at det ikke kommer fuktighet på sengen.
– Så snart du kommer hjem, slapp først av veldig rolig … Du mister ikke teltet ditt! Vi anbefaler å sette opp teltet for lufting senest den tredje dagen.
– Før teltet lagres, må det imidlertid tørke ordentlig.

Forresten … noen tror at de kan kjøre hjem med campingvogn eller bobil i regnet uten jobb og trenger ikke å bekymre seg for noe … Spør en erfaren bobil hva de tror Begge kjøretøyene bruker vanligvis store markiser eller fortelt, som tilhengerteltet må tørkes hjemme også.

Merkelig nok får vi stadig spørsmålet “Hva gjør vi når det blir kaldt?” Svaret er veldig enkelt. Siden uminnelige tider har vi varmet opp når det blir kaldt.

Av en eller annen grunn tror mange at oppvarming i teltet ikke nytter, ettersom varmen forsvinner igjen. Telt, campingvogner og bobiler har ikke den samme isolasjonsverdien som det er i hus. Hvis det er kaldt ute og ingen varme er slått på, blir det også kjøligere inni.

Nå kan du svare “Ja, men det er mye raskere i telt!” Her stiller vi følgende spørsmål: “Sett deg i bilen om høsten / vinteren, kjør i 20 minutter med varmen på og spør når det er varmt er for å få bilen av. Hvor lang tid tar det deg til det er kult og du kan male ansikter på rutene? ”.

Realistisk spiller det ingen rolle om et bobil trenger 10 minutter eller et telt 5 minutter for å kjøle seg ned. Det som teller, uten oppvarming kjøler det seg.

Av denne grunn har vi gode varmesystemer til telttilhengerne i programmet vårt som holder teltet koselig og varmt selv i snø. CAMPWERK er hovedsakelig avhengig av elektriske og petroleumsovner som er utviklet og testet for utendørs bruk.

Elektriske ovner er alltid førstevalget for oss!
Kompakt, rask å sette opp, justerbar, og takket være faste strømpriser på campingplasser, vanligvis det billigste valget. Ytterligere lagringsplass for en stasjon er ikke nødvendig. I tillegg hjelper disse små ovner også hjemme, hvis z. B. teltet bør tørkes raskere.

Vi anbefaler petroleum og gassovner hvis du vil være selvforsynt. Olje og gass kan kjøpes i nesten alle jernvareforretninger mens du er på farten.

Vi anbefaler: Ta alltid med deg en varmeapparat!

Selv i Italia kan det være en kjølig natt, og ingenting løfter stemningen som litt varme.

For øvrig er en ekstra fordel med oppvarming at klimaet i teltet forbedrer seg til stuenivået.

Incredible but true, even tent trailer owners have to go to the bathroom.

Every camper mainly uses the sanitary facilities of the campsite. This is clean and perfectly equipped. For short night trips (yes, we are already at an age where you have to go out in the evening ) we recommend a mobile camping toilet. This is the mobile version of the built-in toilet in the caravan / mobile home and has the same features as this. It is small, handy and still offers high seating comfort. Thanks to sophisticated technology, the toilets are easy to empty. Thanks to the sanitary concentrate, they are odorless. Thanks to the integrated fresh and waste water tanks, the toilets can be used in the entire outdoor area. We recommend our small toilet tent as a location, which disappears perfectly behind the trailer tent.

By the way, more and more campsites are offering private sanitary houses on their own parking spaces.